Dünya motosiklet satışları listesinde ilk 10 marka hangisi?

2023 yılı motosiklet satışları dünya sıralaması belli oldu. Küresel motosiklet pazarı geçen yıla göre yüzde 2,6 artışla 62,5 milyon satış rakamına ulaştı. Türkiye 950 bine ulaşan motosiklet satış rakamı ile dünyada en büyük 11. motosiklet pazarı oldu. Çin, Hindistan, Endonezya, Brezilya, Tayvan, Vietnam, Pakistan gibi ülkeler pazar büyüklüğü ile öne çıkıyor. 2023 yılında dünyanın en çok satan motosiklet markası Japon Honda oldu.

62.5 milyon adetten oluşan dünya motosiklet liginde ilk 5’te 3 Hintli üretici var.

Dünyanın en çok satılan 10 motosiklet markası sıralamasında sadece 2 teker değil, ATV, UTV, tuk tuk, triporter gibi araçlar da dahil ediliyor.

TÜRKİYE MOTOSİKLET PAZARINDA MARKA VE MODEL SIRALAMALARI HABERİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİN!

En çok satan motosiklet markası 50 yıldır, Honda olarak kayıtlarda yer alıyor. Japon üretici motosiklet sektörünün yaklaşık üçte birini elinde tutuyor. 2023’te Honda dünya çapında 18,4 milyon motosiklet satışına imza attı.

İkinci sırada Hintli Hero Motor bulunuyor. Satışlarının büyük bir kısmı Hindistan’da olmak üzere 5,6 milyon motosiklet Hero Motor markası ile satıldı. Hero Motor Türkiye’de Soysal Grup bünyesinde temsil ediliyor.

Dünya motosiklet liginde 4 Çinli 3 Hintli 3 Japon

Üçüncü sırada 4,6 milyon adet satış rakamı ile Japon Yamaha bulunuyor. Yamaha’nın yüzde 7,5 pazar payı 2012 yılına göre 5 puan düşüş anlamına geliyor.

Dördüncü sırada yine iç pazar gücü ile öne çıkan Hintli Bajaj 3,6 milyon satışla yer alıyor. Bajaj Motor Türkiye’de Kuralkan bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Beşinci sırada yine iç pazardan güç alan TVS öne çıkıyor. Hintli üretici geçen yıl 3,4 milyon motosiklet sattı, yüzde 20 ile en hızlı büyüyen üreticilerden biri oldu.

Altıncı sırada elektrikli motosiklet uzmanı Çinli Yadea yer alıyor. 2023’te 2,5 milyon elektrikli motosiklet satışı gerçekleştirdi. Ancak önceki yıla göre yüzde 49,7’lik bir düşüş açıkladı ve geçen yıla göre 3 sıra birden kaybetti.

Yedinci sırada 1,9 milyon satış rakamı ile Japon Suzuki yer alıyor. Suzuki önceki yıla göre satışlarını yüzde 7 arttırdı.

Listede sekizinci sırada Çinli Haojue, dokuzuncu sırada Çinli Loncin ve onuncu sırada Çinli Zongshen markaları yer alıyor.