Tofaş ve Ford’un ardından Toyota da üretime ara veriyor

Türkiye’nin otomotiv sektörü lider şirketleri üretime ara veriyor. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya’daki fabrikasında 29 Temmuz – 17 Ağustos tarihleri arasında planlı bakım ve revizyon çalışmaları sebebiyle üretime üç hafta ara vereceğini duyurdu. Tofaş ve Ford Otosan’da üretime ara vereceğini KAP üzerinden açıklamşıtı.

2023 yılı boyunca Sakarya’da ürettiği 213 bin aracın 178 binini ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 4,1 milyar dolarlık ihracat geliriyle Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Türkiye’nin en büyük ikinci ihracatçısı olarak ödüllendirildi.

Ford Otosan, 28 Temmuz – 12 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli’de bulunan fabrikalarında üretime iki hafta ara verme kararı aldı. Ford Otosan’da konuyla ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yıllık izin dolayısıyla fabrikalarımızda aşağıda belirtilen tarihler arasında üretime ara verilecektir. Bu dönem zarfında fabrikalarımızda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yeniköy fabrikamızda ayrıca yeni yatırımlarımız için üretim hatlarımızın hazırlanma çalışmaları gerçekleştirilecektir.”

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) TOFAŞ‘ın bildirimi ise şöyle: “Şirketimiz Bursa fabrikasında 16.07.2024 – 20.08.2024 tarihleri arasında üretim hatlarında yapılacak planlı bakım – onarım çalışmaları ve ihracat pazarlarındaki seyir sebebiyle üretime geçici olarak ara verilecektir.”