2024 Yılın Otomobili için 28 otomobil yarışıyor

Otomotiv Gazetecileri Derneği, “Türkiye’de Yılın Otomobili” için aday otomobiller belli oldu. Şubat 2023 ile Şubat 2024 arasında Türkiye otomobil pazarında satışa sunulan 28 model “Yılın Otomobili” ödülü için yarışacak. OGD üyelerinin yapacağı test sürüşleri ve oylama sonucu aday modeller arasından 7 finalist otomobil Nisan ayında açıklanacak. Kazanan otomobil 21 Mayıs Salı günü Intercity İstanbul Park’ta yapılacak test sürüşünün ardından yapılacak son oylama sonrasında belirlenecek.

Kazanan otomobil 11 Haziran’da Intercity İstanbul Park’ta düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak. Yılın Tasarımı, Yılın İnovatif Projesi ve Yılın Basın Lansmanı kategorilerinde de özel ödüller yer alacak. OGD, bu yıl ilk kez üniversite öğrencilerinin projelerinin değerlendirileceği “Geleceğin Otomotivcileri” kategorisiyle öğrencileri ödüllendirecek.
 
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçimi için belirlenen aday 28 otomobil şu şekilde sıralanıyor;


 
“BMW 5 Serisi, BYD Atto 3, Chery Omoda 5, Chery Tiggo 7 Pro, Chery Tiggo 8 Pro, Dacia Spring, DFSK Fengon 5, DFSK Fengon 500, DFSK Glory 580, Ford Mustang Mach-E, Honda ZR-V, Honda CR-V, Hongqi E-HS9, Hyundai Kona, Hyundai IONIQ 6, Jeep Avenger, Kia Cerato, Kia EV9, Leapmotor T03, Lexus LM, Mercedes-Benz CLE Coupe, Mercedes-Benz E Serisi, MG Marvel R, Renault Austral, Renault Megane E-Tech, Tesla Model Y, Togg T10X, Toyota C-HR.”

OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, bu yıl 10’uncu yılına giren OGD’nin düzenlediği yarışmanın büyük bir rekabete sahne olacağını belirtiyor. “Türkiye’de Yılın Otomobili 2024” Bosch, Bridgestone, D-Expert, Intercity, Shell Helix Motor Yağları ve sigortaladım.com sponsorluğunda gerçekleşiyor.